Over restaurant Vaers

wave-thin

Over Restaurant VAERS

Gelegen nabij de veerpont in Kessel ligt restaurant VAERS, waar lekker eten en gastvrije bediening centraal staat. Je ziet vanaf de buitenkant dat het restaurant is gevestigd in een oud pand uit ca 1850; voorheen zat er o.a. een oude slagerij. De binnenkant is in 2023 volledig gerenoveerd maar zijn er authentieke elementen bewaard gebleven. Aan de zijkant zie je een wintertuin aangebouwd waarin je op minder zonnige of winterse dagen en avonden een gezellig vuurtje ziet branden. Je kunt de koks bezig zien in de open keuken.

restaurant-vaers-historie

Ligging en historie

Restaurant VAERS is vernoemd naar het aanliggende pittoreske plein genaamd “Veers” om hier een Limburgse touch aan te geven is het restaurant “VAERS” genoemd. Op het plein kruiste vroeger de grote handelsweg van Antwerpen naar Keulen de Maas en ontstond een buurtschap met een tolhuis. Aan het plein zijn diverse herenhuizen gebouwd terug leidend naar 1769. Ook heeft de naam van het restaurant zijn naam te danken aan het aanliggende veerpont van Kessel naar Beesel.

restaurant-vaers-over-restaurant

Wandel en fietsroutes

Het restaurant ligt op verschillende wandel en fietsroutes, fietsknooppunt 53 en wandelknooppunt 70 liggen op enkele meters van het restaurant en is daarom de ideale stop voor een verfrissend drankje of een koffie van vers gemalen bonen.

Voor fijnproevers en levensgenieters

wave-thin

Familiebedrijf

Uiteraard kunnen Hennie, Mirko en Luuk niets alleen en zorgt het professionele team van VAERS er voor dat je een onvergetelijke culinaire ervaring beleeft!

Restaurant VAERS is een familiebedrijf gerund door de familie de Boer. Samen vormen Hennie, Mirko en Luuk een hecht team dat ervoor zorgt dat Restaurant VAERS niet alleen bekend staat om zijn voortreffelijke gerechten, maar ook om de warme en gastvrije atmosfeer die het tot een favoriete bestemming maakt voor fijnproevers en levensgenieters.

Ben je een fijnproever of levensgenieter?

Je kunt gemakkelijk online een tafel reserveren via de knop hiernaast.

Wanneer kom je bij ons fijnproeven?